Orez cu lapte de migdale, slow cooking

Reteta culinara Orez cu lapte de migdale, slow cooking din categoria Slow Cooker. Cum sa faci Orez cu lapte de migdale, slow cooking

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Orez cu lapte de migdale, slow cooking

 

Un desert minunat, sănătos, fără zahăr, chiar și de post. Zmeișorii l-au testat și au dat notă bunăăă, nu 10 cu plus, că e fără zahăr și fără lapte de vacă :D 😉

 

INGREDIENTE
Orez cu bobul rotund cca. 300 g, Lapte de migdale 750 ml, Apă rece 250 ml, Eritritol 3 linguri, Sare de Hymalaia 1 lingură, Scorțișoară 1 lingură, Esență de rom 1 linguriță. Pentru topping: Petale de bujor uscate ( sau alte flori comstibile!), Scorțișoară, Sirop de arțar.

Orezul spălat și curățat se pune în vasul aparatului CrockPot, se adaugă laptele de migdale, apa, sare și eritritol-ul. Alin, aparatul pentru gătit slow, de la CrockPot, se setează pe modul HIGH, pentru 3 ore și se pune la treabă. După 2 ore se adaugă scorțișoara și esența de rom, amestecându-se ușor, pănâ ce se înglobează toate ingredientele și se mai lăsă la gătit pe modul HIGH, încă 60 de minute.

După cele 3 ore, desertul se toarnă în vase individuale de câte o porție, apoi se ornează cu scorțișoară, sirop de arțar și petale de bujor uscate.

Spor și poftă bună!

Ingrediente Orez cu lapte de migdale, slow cooking

Orez cu bobul rotund cca. 300 g, Lapte de migdale 750 ml, Apă rece 250 ml, Eritritol 3 linguri, Sare de Hymalaia 1 lingură, Scorțișoară 1 lingură, Esență de rom 1 linguriță. Pentru topping: Petale de bujor uscate ( sau alte flori comstibile!), Scorțișoară, Sirop de arțar.

Categorii