Orez cu legume si carne de rata

Reteta culinara Orez cu legume si carne de rata din categoria Rata. Specific Romania. Cum sa faci Orez cu legume si carne de rata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Orez cu legume si carne de rata

 

Soțul și fetele nu sunt fan orez, dar i-am dat pe spate cu acest preparat. A fost prima dată când fetele au spus că vor să mănânce și mâine orez. Vă invit să încercați și voi rețeta și să vă convingeți cât este de bună.  

 

INGREDIENTE
2 pulpe de rață 200 g orez sălbatic 1/2 ardei gras 1 morcov 3 fire ceapă verde 2 linguri ulei de măsline 400 ml supă de rață sare piper măcinat pătrunjel

Pulpele de rață se spală și se pun la fiert în apă cu sare (eu am folosit o oală sub presiune deoarece era rață de țară și fierbea mai greu). După ce a fiert carnea, se dezosează și se desface bucăți. Morcovul ras, ardeiul tocat cubulețe mici și ceapa tăiată rondele se călesc puţin în ulei. Se adaugă o ceașcă de supă (unde a fiert rața), apoi se adaugă orezul şi se condimentează cu sare și piper. Se adaugă supa de rață fierbinte, se adaugă bucăţile de carne, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă, la foc mic, jumătate de oră. După ce a scăzut apa și orezul a fiert se adaugă pătrunjelul tocat.

Ingrediente Orez cu legume si carne de rata

2 pulpe de rață

200 g orez sălbatic

1/2 ardei gras

1 morcov

3 fire ceapă verde

2 linguri ulei de măsline

400 ml supă de rață

sare

piper măcinat

pătrunjel

Categorii