Orez cu legume si carne de rata
Reteta culinara Orez cu legume si carne de rata din categoria Rata. Specific Romania. Cum sa faci Orez cu legume si carne de rata
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Orez cu legume si carne de rata
Soțul și fetele nu sunt fan orez, dar i-am dat pe spate cu acest preparat. A fost prima dată când fetele au spus că vor să mănânce și mâine orez. Vă invit să încercați și voi rețeta și să vă convingeți cât este de bună.
INGREDIENTE
Pulpele de rață se spală și se pun la fiert în apă cu sare (eu am folosit o oală sub presiune deoarece era rață de țară și fierbea mai greu). După ce a fiert carnea, se dezosează și se desface bucăți. Morcovul ras, ardeiul tocat cubulețe mici și ceapa tăiată rondele se călesc puţin în ulei. Se adaugă o ceașcă de supă (unde a fiert rața), apoi se adaugă orezul şi se condimentează cu sare și piper. Se adaugă supa de rață fierbinte, se adaugă bucăţile de carne, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă, la foc mic, jumătate de oră. După ce a scăzut apa și orezul a fiert se adaugă pătrunjelul tocat.
Ingrediente Orez cu legume si carne de rata
2 pulpe de rață
200 g orez sălbatic
1/2 ardei gras
1 morcov
3 fire ceapă verde
2 linguri ulei de măsline
400 ml supă de rață
sare
piper măcinat
pătrunjel