Rata cu portocale

Reteta culinara Rata cu portocale din categoria Rata. Cum sa faci Rata cu portocale

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rata cu portocale

 

"Sunt mandru de bucataria ta!"

1 rata sare piper rozmarin 200 ml vin roșu 50 ml untură de rață 3 portocale 1 ceapă

Curățăm bine rata de tul și pene, o ștergem cu șervețele absorbante de bucătărie.

Condimentam rata cu sare si piper, punem intr-o cratita in care am adaugat vinul cu untura de rata, ceapa taiata in 4, rozmarinul si adaugam rata pe care o intoarcem la marinat pe toate partile,

In a 2-a zi, transferam rata in alta tava pe care am uns-o cu untura de rata si adaugam sucul de portocale, rozmarinul (eu am umplut rata cu cojile de portocala), acoperim cu folie de aluminiu si lasam sa se raceasca 1-2 ore inainte de a adauga. aceasta. la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 2 ore la 160 de grade.

Din cand in cand stropim rata cu zeama care se afla in tava.

Ingrediente Rata cu portocale

1 rata

sare

piper

rozmarin

200 ml vin rosu

50 ml untura de rata

3 portocale

1 ceapa

Categorii