Pastrama din piept de rață a la Mihaela

Reteta culinara Pastrama din piept de rață a la Mihaela din categoria Rata. Specific Franta. Cum sa faci Pastrama din piept de rață a la Mihaela

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pastrama din piept de rață a la Mihaela

 

De când am văzut-o la Mihaela, m-am gândit la ea. Multumesc Mihaela pentru reteta, bineinteles ca am venit cu amprenta Panacris 😉   Daca as avea un fumator ar fi si mai minunat. Poate data viitoare! ;)

Pentru marinada: piept de rata 1 bucata aprox. 300 g sare de Himalya 1 lingura, rozmarin uscat 1 lingura. Pentru gătit: piper mozaic proaspăt măcinat, rozmarin uscat 1 linguriță

Pregătiți lichidul de marinată în cca. 350 ml de apă se adaugă sare și rozmarin, se aduce la fierbere la foc mic pentru a dizolva sarea.

Asezati pieptul de rata intr-un vas termorezistent, adaugati lichidul de marinata racit si lasati la racit pana a doua zi sau chiar a treia zi. Aveți grijă să scufundați carnea complet în lichid.

Pieptul se scoate din marinata, se spala bine sub jet de apa rece, se crestă pielea si se prajeste intr-un vas de fonta, aveti grija sa nu se raceasca (am aflat zilele trecute de la Chefi ca singura carne care se poate gati direct in tigaia rece, nu fierbinte!) Ca paranteza si sfat prefer vasul, pentru ca tigaia nu este atat de inalta si ulei sarat pe toata aragazul.

După prăjire, sigilați carnea cu apă pe toate părțile, aprox. 3 minute pe fiecare parte (de obicei 4, pentru ca pieptul este putin mai gros!) Transferam vasul/tava la cuptor, de data aceasta preincalzit pentru aprox. 10 minute pe fiecare parte, la foc mediu cca. 200 g. Nu este nevoie de alt ulei, pieptul de rata lasa suficienta grasime. Apoi scoateți carnea din cuptor și lăsați-o să se odihnească, acoperită aproximativ 10 minute.

Pastrama se servește caldă, dar noi am preferat-o rece la micul dejun în loc de cârnați sau direct în sandvișul/salata pregătită pentru prânz la birou!

Bafta si bafta!

Ingrediente Pastrama din piept de rață a la Mihaela

Pentru marinadă: Piept de rață 1 bucată cca. 300 g Sare Himalya 1 lingură, Rozmarin uscat 1 lingură. Pentru gătire: Piper mozaic proaspăt măcinat, Rozmarin uscat 1 linguriță

Categorii