Pastrama din piept de rata

Pastrama din piept de rata

Reteta culinara din categoria Rata. Specific Romania. Cum sa faci Pastrama din piept de rata

Timp de preparare
120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Pastrama din piept de rata

 

   Pieptul astfel gatit se poate consuma atat cald alaturi de garnitura preferata cat si rece pe post de gustare.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
600 gr piept rata -2 buc 1 lingura sare mare 1/4 lingurita fulgi chilli 1/4 lingurita pudra ghimbir 1/4 lingurita fulgi piper 1/2 lingurita usturoi granulat 2 fire rozmarin verde 3 linguri ulei masline Pieptul de rata se pune in apa cu sare si o crenguta de rozmarin timp de 24 ore. Intai am incalzit apa sarata impreuna cu o crenguta de rozmarin pentru a se dizolva si aroma saramura. Dupa racire se pune carnea in saramura. In anotimpul cald se tine saramura cu carne in frigider la rece. Dupa o zi se scoate pieptul de rata din saramura si se clateste cu apa rece. Se infierbanta uleiul de masline si impreuna cu putin rozmarin verde se prajeste usor carnea condimentata pe toate partile. Condimentati carnea de rata cu fulgi de chilli si piper, pudra de ghimbir si usturoi granulat. Transferati carnea intr-un vas ceramic si dati la cuptor 20 minute la 200 grade C. Serviti pieptul de rata feliat impreuna cu garnitura preferata. Noi l-am servit si rece pe post de pastrama la sandviciuri. Pofta buna !!!

Ingrediente

  • 600 gr piept rata -2 buc
  • 1 lingura sare mare
  • 1/4 lingurita fulgi chilli
  • 1/4 lingurita pudra ghimbir
  • 1/4 lingurita fulgi piper
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • 2 fire rozmarin verde
  • 3 linguri ulei masline

Categorii

Retete similare