Pastrama din piept de rata

Reteta culinara din categoria Rata. Specific Romania. Cum sa faci Pastrama din piept de rata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Pastrama din piept de rata

 

   Pieptul astfel gatit poate fi consumat atat cald cu garnitura preferata cat si rece ca gustare.

600 gr rata pieptului -2 buc 1 lingură sare de mare 1/4 lingurita fulgi de ardei iute 1/4 lingurita pudra de ghimbir 1/4 lingurita fulgi de piper 1/2 lingurita usturoi granulat 2 fire de rozmarin verde 3 linguri ulei de masline Pieptul de rata se pune in apa cu sare si o crenguta de rozmarin timp de 24 de ore. Mai întâi am încălzit apa sărată împreună cu o crenguță de rozmarin pentru a dizolva aroma de saramură. Dupa racire punem carnea in saramura. În sezonul cald, păstrați saramura cu carne la frigider rece. După o zi, scoateți pieptul de rață din saramură și clătiți cu apă rece. Se incinge uleiul de masline si impreuna cu putin rozmarin verde se prajeste usor carnea asezonata pe toate partile. Se condimentează carnea de rață cu fulgi de ardei iute și piper, pudră de ghimbir și usturoi granulat. Transferați carnea într-un bol de ceramică și coaceți timp de 20 de minute la 200 de grade C. Servește pieptul de rață feliat cu garnitura ta preferată. Am servit-o rece și ca pastramă la sandvișuri. Poftă bună !!!

Ingrediente Pastrama din piept de rata

600 gr piept rata -2 buc

1 lingura sare mare

1/4 lingurita fulgi chilli

1/4 lingurita pudra ghimbir

1/4 lingurita fulgi piper

1/2 lingurita usturoi granulat

2 fire rozmarin verde

3 linguri ulei masline

Categorii