Pate de casa

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pate de casa

Pentru început am spălat și am uscat 5 borcane de 370g. În ele voi pasteuriza și voi păstra pateul. Am curățat ficatul de pielițe și cheaguri de sânge. L-am pus într-un castron încăpător împreună cu ouăle și ceapa tăiată grosier. Le-am tocat cu ajutorul mixerului vertical până când s-au omogenizat. În compoziția obținută am adăugat uleiul, laptele și smântâna încorporându-le tot cu ajutorul mixerului. Am umplut borcanele pregătite în prealabil și le-am așezat într-o oală pe fundul căreia am pus un prosop de bucătărie. Am umplut cu apă până la nivelul gâtului borcanului și am pasteurizat pateul timp de o oră și jumătate la foc mic. Am scos borcanele pe un prosop curat așezându-le cu capacul în jos ( la fel ca și la murături ). Le-am acoperit și am lăsat pateul să se răcească. Păstrăm pateul la frigider sau în cămara răcoroasă. Va rezista în jur de 3-4 săptămâni. Sper să-l pregătiți și voi și să vă placă! Poftă bună! Pont: 1. Vă recomand ficatul de pui proaspăt care vă va ajuta să obțineți un pate pufos, aerat. 2. Este indicat să păstrați ficatul în apă cu zeamă de lămâie pentru cel puțin o oră. 3. Puteți adăuga legume deshidratate, măsline verzi sau verdețuri. Preferatul meu este pateul cu hribi.

Ingrediente Pate de casa

500 g ficat de pui

o ceapă roșie

un cățel de usturoi

4 ouă

150 ml ulei de măsline

150 ml lapte integral

250 g smântână integrală

o linguriță cu sare roz

Categorii