Pate de casa
Instructiuni de preparare Pate de casa
Ingrediente Pate de casa
500 g ficat de pui
o ceapă roșie
un cățel de usturoi
4 ouă
150 ml ulei de măsline
150 ml lapte integral
250 g smântână integrală
o linguriță cu sare roz
500 g ficat de pui
o ceapă roșie
un cățel de usturoi
4 ouă
150 ml ulei de măsline
150 ml lapte integral
250 g smântână integrală
o linguriță cu sare roz
Conopida se desface buchetele si se lasa in apa putin, apoi se spala bine. Se fierbe in apa cu sare.
Se pun in robotul de bucatarie cartofii fierti, ouale fierte si decojite, o cutie peste, sare, piper
Friptura rece, impreuna cu cartofii si piinea, se trece prin masina de tocat, dupa care se amesteca
Ouale rascoapte si tocate marunt se amesteca cu ceapa tocata fin si cu unt frecat spuma, se acreste
Pe o tava se pune o folie de aluminiu pe care se pun 6 felii de piine. Fiecare felie se unge cu unt
Se prajeste foarte bine painea,apoi se intinde pe ea finneti(dupa gust).Capsunile se spala si se tai
Se coc ardeii pe flacara sau in cuptor, sub gril, si se acopera cu un servet de bucatarie sau se bag
Tonul se scurge bine. Ceapa si maslinele se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele. Se servst