Pate de pui cu coniac

Timp de preparare 17 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pate de pui cu coniac

Exista si alte variante de a prepara pateul insa o prefer pe aceasta fiindca nu are unt deloc, smantana este din cea mai slaba, deci este putin mai dietetic. In 3 linguri de ulei se pune la calit ceapa tocata, pana se inmoaie putin, fara a se ingalbeni. Ficatul taiat cat mai marunt, se adauga peste ceapa si se caleste 3-4 min. Se adauga trei sferturi de pahar de apa si se lasa sa fiarba inca 7-8 min, pana scade apa de tot iar ficatul e patruns. Se pune intr-un bol, se adauga smantana, coniacul, sarea si piperul si se mixeaza in blender sau cu mixerul de legume, pana se face pasta. Nu te impacienta, o sa fie foarte lichid, insa dupa o noapte petrecuta la frigider se va transforma intr-o pasta cu textura numai potrivita. Se tartineaza pe o felie de paine prajita si se serveste cu castraveciori murati sau ardei gras. Sa ai pofta!

Ingrediente Pate de pui cu coniac

1. 400 gr ficat de pui

2. o ceapa

3. 3 linguri ulei de masline

4. 3 linguri de smantana 12%

5. 1 lingura si jumatate de coniac

6. sare si piper

Categorii