Pateuri cu masline negre si mozzarella

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pateuri cu masline negre si mozzarella

Aluatul: Aluatul este foarte usor de facut si foarte rapid, nu trebuie sa-l lasam la crescut ci doar 10-15 min sa se odihneasca, depinde si de temperatura camerei. Din 3 pahare de faina, apa, drojdie si zahar se face o maia care se lasa la dospit cca.10 minute, acoperita si la un loc cald.Dupa ce a dospit bine se va adauga restul de faina si sarea si vom continua framantatul adaugand putin cate putin din ulei. Se framanta bine pana cand aluatul se desprinde usor de pe maini.Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute dupa care se poate lucra cu el. Intre timp pregatim umplutura. Dupa ce am scos samburii de la maslinele negre le vom amesteca cu mozzarella. Daca compozitia e gata si aluatul s-a odihnit se poate incepe lucrul.Pentru a nu se lipi aluatul de masa de lucru eu am folosit putin ulei de masline, dar se poate inlocui si cu faina.Luam cate putin din aluat si formam bilute nu prea mari pe care le acoperim cu un prosop sa nu se usuce, apoi se intind sub forma unor cercuri, cu diametru de cca 10-12 cm.In mijloc se pune o lingura din compozitia de masline, apoi le impaturim pe fiecare ca pe un patrat,(urmariti pozele postate, cred ca va vor fi de folos si desigur veti intelege mai bine cum trebuie sa procedati ca pateurile obtinute sa aiba un aspect cat mai frumos). Astfel se procedeaza cu toate bilutele formate pana le finalizam.Vom aseza pateurile intr-o tava fie unsa cu ulei fie tapetata cu hartie de copt si se ung cu un ou batut. Eu, dupa ce le-am impaturit le-am crestat pe lungime si latime pentru a le da un aspect mai placut si am presarat deasupra mac.Se pune tava cu pateuri la cuptorul preincalzit si se coc la 200 grade C, cam 20-25 de minute, pana se rumenesc.Dupa coacere se vor scoate pe un platou, si se pot servi imediat, alaturi de un ceai fierbine, lapte, lapte batut, sau orice altceva doriti.Ele avand mozzarella sau cascaval sunt foarte bune sa se serveasca imediat ce au fost scoase din cuptor. Va doresc spor la treaba si Pofta buna! Specific:Iordania

Ingrediente Pateuri cu masline negre si mozzarella

Aluatul:

1,1 kg faina

3 linguri de drojdie uscata

750 ml apa calduta

220 ml ulei de floarea soarelui

3 linguri de zahar

1 lingurita de sare

Umplutura:

200 g mozzarella sau cascaval ra

450 g masline negre fara samburi

Pentu uns:

1 ou

2 linguri lapte

30 ml ulei pentru uns tavile

2-3 linguri mac sau susan pentru presarat pateurile

Categorii