Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot

Timp de preparare 4 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot

Pieptul de rata se spal, se tamponeaza cu servetele de hartie de bucatarie pentru a inlatura excesul de apa. Se cresteaza partea cu piele si grasime pe orizontala si pe verticala.Se condimenteaza carnea cu sare roz de Himalaya cu chili pe ambele parti, se freaca putin pe partea cu piele pentru a patrunde bine sarea printre taieturi. Se lasa sa se odihneasca 10 minute la temperatura camerei. Se pun la incins 3 linguri ulei de masline, se aseaza feliile de piept in tigaie cu pielea in ulei. Se lasa sa se prajeasca pana prinde crusta.Se da carnea deoparte si in grasimea ramasa se prajeste ceapa taiata marunt.Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi mari. Merele se curata de coaja si se taie in felii, fara cotor. In vasul de ceramica al aparatului Crook Pot se pun cartofii, merele,ceapa calita, sare, piper si cimbru.Amestecam usor cu o lingura de lemn. Deasupra asezam bucatile de carne si turnam sucul de mere.Conectam aparatul http://www.crockpot-romania.ro/produse/slow-cooker-4-7l-digital la o sursa de curent. Alegem functia High si timpul de 4 ore. Am plecat de acasa si am lasat aparatul sa-si faca treaba. Cand am revenit timpul de preparare nu expirase, trecuse-ra 2 ore si jumatate, am ridicat capacul, am impins usor bucatile de carne mai la fund pentru a le da posibilitatea sa se faca si in sosul format. Dupa expirarea timpului, am scos bucatile de carne separat, cartofii separat, iar merele(care sau inmuiat) si sosul le-am pus intr-un bol si am pasirat totul bine cu un blender vertical.Am adaugat sosul in vas, cartofii peste sos, am amestecat, iar carnea am pus-o deasupra. Am selectat functia de pastrare la cald, iar cand toata familia a fost acasa si a vrut sa serveasca masa totul a fost gata. A fost un deliciu, o carne foarte frageda, garnitura de cartofi si un sos usor dulce-acrisor plin de savoare.

Ingrediente Piept de rata cu cartofi in sos de mere la Crock Pot

4 bucati piept de rata

aproximativ 700-800 gr cartofi

3 mere(de preferat un soi de mere mai tare)

200-250 ml suc natural din mere

2 cepe

3 linguri ulei de masline

sare roz de Himalaya cu chili dupa gust

piper proaspat rasnit dupa gust

1 lingurita cimbru uscat

Categorii