Piept de rata cu gutui caramelizate in miere si gem de afine

Reteta culinara din categoria Rata. Specific Romania. Cum sa faci Piept de rata cu gutui caramelizate in miere si gem de afine

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de rata cu gutui caramelizate in miere si gem de afine

 

De cand am vazut retea Inei https://www.bucataras.ro/retete/piept-de-gasca-cu-sos-de-portocale-si-varza-rosie-fiarta-in-vin-87530.html, imi statea gandul la ea, stiind ca am in congelator piept de rata pe care nu stiam cum sa-l gatesc, sa fie mai altfel! Iar reteta Inei m-a salvat. Eu am schimbat carnea, avand de rata si pentru ca e toamna am folosit la acest preparat cateva gutui frumoase si parfumate. A iesit o minunatie in aceasta combinatie! Ina, multumesc pentru inspiratie! >:D< "Reteta inspirata de toamna"

Ingrediente Piept de rata cu gutui caramelizate in miere si gem de afine

1 piept de rata

sare, piper

2 gutui

20 g unt

1 lg miere

20 ml apa

1 lgt gem de afine

Categorii