Piept de rata cu legume la tigaie

Reteta culinara Piept de rata cu legume la tigaie din categoria Rata. Specific Romania. Cum sa faci Piept de rata cu legume la tigaie

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de rata cu legume la tigaie

 

Rata este o pasare cu carne rosie, foarte hranitoare si gustoasa. Carnea de rata este o sursa buna de proteine de inalta calitate. Fara piele, are o valoare calorica chiar mai mica decat carnea de pui.  Conform www.petitechef.ro o portie de carne de rata contine jumatate din doza zilnica recomandata de acid nicotic (vitamina B3), fier si seleniu. Pe langa toate acestea este si o buna sursa de proteine slabe. Poate fi saraca in grasimi si acizi grasi saturati. Daca de pe pieptul de rata se indeparteaza pielea atunci el are un continut de grasimi si de acizi grasi saturati mai mic decat pieptul de pui.  O portie de 100 grame de carne piept de rata fara piele contine 140 de calorii si 11,2 g de grasime. Carnea de rata este o sursa buna de proteine, niacina, fosfor, riboflavina, fier, zinc, vitamina B-6 si tiamina si cantitati mai mici de vitamina B-12, acid folic si magneziu. Este relativ bogata in grasimi si colesterol, daca se consuma si pielea. Carnea de rata este recomandata pentru intarirea sistemului imunitar, sistemului nervos si a celui digestiv.  Modul de pregătire al cărnii l-am luat de pe blogul Claudiei Vasilache care explică foarte frumos fiecare pas.

Ingrediente Piept de rata cu legume la tigaie

2 bucăți de piept de rață

sare

piper

pentru garnitură:

1 dovlecel

1/2 ardei gras roșu

cateva buchețele de broccoli

roșii cherry

sare

piper

oregano

2-3 linguri ulei de măsline

Categorii