Piept de rata cu suc de portocale

Reteta culinara din categoria Rata. Specific Italia. Cum sa faci Piept de rata cu suc de portocale

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Piept de rata cu suc de portocale

 

Un fel principal sofisticat pentru evenimente speciale. Pafumat si delicat, cucereste garantat si pe barbatul pretentios sau alintat, in cazul in care doriti sa-l surprindeti de ziua lui sau...rasfatati, nu ezitati si incercati cu reteta de mai jos ;)

 

INGREDIENTE
400-500 g piept de rata 30 g unt 1 lingurita rasa zahar Sucul de la o portocala mare Sucul de la o jumatate de lamaie Coaja de la portocala taiata fasii 100 ml Grand Mariner Sare dupa gust

Pregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine.

Pielea o crestam, dar nu prea adanc.

Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos si lasam 6-7 minute, apoi il intoarcem pe partea cealalta si-l mai lasam 6-7 minute.

Il scoatem intr un vas si-l lasam sa se odihneasca.

In grasimea ramasa, adaugam untul si zaharul, lasam 3 minute, apoi adaugam sucul de portocala, sucul de lamaie si coaja de portocala, amestecam si lasam sa dea cateva clocote. Stropim cu Grand Mariner si lasam sa evapore alcoolul.

Bucatile de carne se taie felii si se asezoneaza cu sosul format.

Se serveste cu piure de legume (pastarnac /telina) sau cu ce va place.

Ingrediente Piept de rata cu suc de portocale

400-500 g piept de rata

30 g unt

1 lingurita rasa zahar

Sucul de la o portocala mare

Sucul de la o jumatate de lamaie

Coaja de la portocala taiata fasii

100 ml Grand Mariner

Sare dupa gust

Categorii