Piept de rata cu suc de portocale
Reteta culinara din categoria Rata. Specific Italia. Cum sa faci Piept de rata cu suc de portocale
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Piept de rata cu suc de portocale
Un fel principal sofisticat pentru evenimente speciale. Pafumat si delicat, cucereste garantat si pe barbatul pretentios sau alintat, in cazul in care doriti sa-l surprindeti de ziua lui sau...rasfatati, nu ezitati si incercati cu reteta de mai jos ;)
INGREDIENTE
Pregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine.
Pielea o crestam, dar nu prea adanc.
Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos si lasam 6-7 minute, apoi il intoarcem pe partea cealalta si-l mai lasam 6-7 minute.
Il scoatem intr un vas si-l lasam sa se odihneasca.
In grasimea ramasa, adaugam untul si zaharul, lasam 3 minute, apoi adaugam sucul de portocala, sucul de lamaie si coaja de portocala, amestecam si lasam sa dea cateva clocote. Stropim cu Grand Mariner si lasam sa evapore alcoolul.
Bucatile de carne se taie felii si se asezoneaza cu sosul format.
Se serveste cu piure de legume (pastarnac /telina) sau cu ce va place.
Ingrediente Piept de rata cu suc de portocale
400-500 g piept de rata
30 g unt
1 lingurita rasa zahar
Sucul de la o portocala mare
Sucul de la o jumatate de lamaie
Coaja de la portocala taiata fasii
100 ml Grand Mariner
Sare dupa gust