Prepelite cu ananas si ciuperci la slow cooker Crock-Pot

Timp de preparare 3 ore si 30 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Prepelite cu ananas si ciuperci la slow cooker Crock-Pot

Ceapa verde și ardeiul kapia se curăță, se taie mărunt și se pun la calit în vasul de ceramica al noului meu ajutor în bucătărie slow cooker Crock-Pot, peste ele se așază artistic prepelițele, se asezonează cu sare, piper, salvie, ulei de măsline și vin, apoi se setează aparatul la programul HIGH pentru 3 ore, se acoperă și se lasă liniștit la gătit. Între timp se curăță ananasul și ciupercile, se toacă cubulețe. Ananasul se călește intr-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Prepelițele gătite, vreo două ore jumătate, se scot din vasul de ceramic și adaugă, la ananas ca să se rumenească un pic. După ce s-au rumenit se ananasul și prepelițele se pun din nou în vas, se adaugă ciupercile, sosul de soia și Worchester, și se mai lasă la gătit cca. 30 de minute. Spor și poftă bună! P.S. Se pot prepara și în cuptorul obișnuit (electric sau gaz), într-un vas termorezistent la foc mediu, cca. 200 grade.

Ingrediente Prepelite cu ananas si ciuperci la slow cooker Crock-Pot

Prepelițe 5 bucăți

cca. 1000 g

Ananas proaspăt 1 bucată

Ceapă verde 3-4 fire

Ardei kapia 1 bucată

Ulei de măsline 2 linguri

Ciuperci champignon cca. 300 g

Sare de mare

Boia de ardei dulce

Piper proaspăt macinat

Frunze de salvie 3-4 bucăți

Sos de soia 2 linguri

Sos wortchester 1 lingură

Vin alb demisec 200 ml.

Categorii