Pui cu ierburi de provence la slow cooker Crock Pot

Timp de preparare 9 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Pui cu ierburi de provence la slow cooker Crock Pot

Curatam morcovii si ii taiem in fasii groase, apoi taiem apio si le punem pe fundul vasului de la slow cooker. Adaugam 1 lingura ulei si 1 lingura apa. Spalam puiul, il condimentam cu sare, piper la interior si la exterior, apoi il dam cu boia dulce de ardei si la final cu ierburi de provence. Il umplem cu un catel de usturoi intreg (necuratat de coaja), 1/2 mar si crengute de cimbru si levantica si il punem peste legume. Punem capacul, setam aparatul slow cooker Crock Pot pe modul de temperatura “Slow” , iar timpul de gatire pentru 8-9 ore (8 pentru un pui mic, 9 pentru unul mediu) sau „High” pentru 5 ore. In acest timp nu ridicam capacul, puiul se va pregati incet si vom obtine cea mai frageda carne, plina de arome.

Ingrediente Pui cu ierburi de provence la slow cooker Crock Pot

1 pui mic - mediu

3 morcovi mari

grosi

3 tulpini apio

1/2 mar

3-4 crengute de cimbru

2 crengute levantica

1 catel usturoi intreg

necuratat

sare

piper

2 lingurite boia dulce de ardei

2-3 linguri ierburi de provence

1 lingura ulei

1 lingura apa

Categorii