Rață la cuptor, cu portocală și vin

Reteta culinara Rață la cuptor, cu portocală și vin din categoria Rata. Cum sa faci Rață la cuptor, cu portocală și vin

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rață la cuptor, cu portocală și vin

 

Pentru că noi nu mâncăm miel, am hotărât ca anul acesta, pentru Paște să pregătim rață. Am am lăsat-o la marinat cu vin, portocală și mirodenii, apoi am dat-o la cuptor. Pentru garnitură, am ales cartofi natur cu unt și mărar.

 

INGREDIENTE
1 rață, 250 ml vin alb, 500 ml apă, 50 ml ulei, 1 linguriță sare, 1 lingură mirodenii: cimbru, oregano, boia dulce, coriandru, măghiran, rozmarin Pentru garnitură: 800 g cartofi noi, 1 l apă, 1 linguriță rasă sare, 100 g unt, Mărar, după gust

Se pârleşte rața, se spală, se așază într-o tavă. Se unge pielea cu ulei şi apoi se toarnă peste ea sucul de la o portocală amestecat cu vinul alb, sare și mirodenii. Toate sucurile vor curge în tavă și se vor pătrunde aromele la marinat. Se lasă la marinat așa o oră, apoi se întoarce și pe partea cealaltă și se mai lasă la marinat o oră.

După acest timp, se adaugă apă în tavă și se dă tava la cuptor pentru 2 ore, la foc mic.

Pentru garnitură, se curăță și se spală cartofii, se pun la fiert într-o oală cu un litru de apă și o linguriță de sare. Când s-au fiert, se dau de pe foc, se scurg de apă, se adaugă untul și mărarul spălat și tocat foarte mărunt și se amestecă.

Timp de pregătire: 2h 20min

Timp de coacere: 2h

Porţii: 6

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/04/rata-la-cuptor-cu-portocala-si-vin.html

Ingrediente Rață la cuptor, cu portocală și vin

1 rață,

250 ml vin alb,

500 ml apă,

50 ml ulei,

1 linguriță sare,

1 lingură mirodenii: cimbru, oregano, boia dulce, coriandru, măghiran, rozmarin

Pentru garnitură:

800 g cartofi noi,

1 l apă,

1 linguriță rasă sare,

100 g unt,

Mărar, după gust

Categorii