Rata la Crock-Pot

Reteta culinara Rata la Crock-Pot din categoria Rata. Cum sa faci Rata la Crock-Pot

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rata la Crock-Pot

 

Tocmai am primit o rata de tara si din moment ce nu aveam chef sa o pazesc prea mult, am scos Crock-Pot din cutie. Sincer, s-a devorat mult mai repede decât a fost gătit!

1 rata sare piper negru maghiran uscat suc din 2 portocale 1 lingurita zahar brun Pune sucul de portocale și zahărul brun într-un ibric. Se pune pe foc si se amesteca continuu pana se topeste zaharul. Se coboară, se adaugă sare, piper, maghiran și se lasă să se răcească. Rața trebuie să fie bine curățată, spălată și șters bine cu apă. Tăiați ușor pielea de pe piept, având grijă să nu pătrundă adânc. Unge bine rața cu amestecul de condimente. Pornim Crock-Pot și setăm funcția de gătire lentă pentru 4 ore. Când se aude semnalul că dispozitivul este gata, așezați rața. cu pieptul în jos. Jumătate din timp o putem întoarce cu susul în jos. Punem capacul si lasam sa treaca timpul corespunzator. Dacă este necesar, prelungim timpul.Când timpul a expirat, putem trece la funcția de salt pentru câteva minute. Serviți rața cu piure de cartofi și salată verde.

Ingrediente Rata la Crock-Pot

1 rata

sare

piper negru macinat

maghiran uscat

zeama de la 2 portocale

1 lingurita zahar brun

Categorii