Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume

Reteta culinara Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume din categoria Rata. Cum sa faci Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume
Am avut cinci ratuste la tara, iar acum au ramas patru. Este pentru prima data cand gatesc carne de rata, dar si cand mananc. Vreau sa va spun ca a fost foarte buna.
Ingrediente Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume
Pentru marinarea carnii:
1 ratoi intreg cu ficat, inima si pipota
250 ml apa
250 ml vin
2 foi de dafin
cateva boabe de piper
1 lingura ulei
1 morcov
1 ceapa galbena
4 fire de patrunjel
putin cimbru uscat
1 lingura sare
Pentru umplut si servire:
1 portocala
2 mere
2 crengute de rozmarin
1 dovlecel
2 cartofi
1 morcov
1 ceapa rosie
2 cepe galbene
1 ardei Kapia
cateva frunze de telina
sare
apa