Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume

Reteta culinara Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume din categoria Rata. Cum sa faci Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume

 

Am avut cinci ratuste la tara, iar acum au ramas patru. Este pentru prima data cand gatesc carne de rata, dar si cand mananc. Vreau sa va spun ca a fost foarte buna.

Ingrediente Rata umpluta cu mere si portocala pe pat de legume

Pentru marinarea carnii:

1 ratoi intreg cu ficat, inima si pipota

250 ml apa

250 ml vin

2 foi de dafin

cateva boabe de piper

1 lingura ulei

1 morcov

1 ceapa galbena

4 fire de patrunjel

putin cimbru uscat

1 lingura sare

Pentru umplut si servire:

1 portocala

2 mere

2 crengute de rozmarin

1 dovlecel

2 cartofi

1 morcov

1 ceapa rosie

2 cepe galbene

1 ardei Kapia

cateva frunze de telina

sare

apa

Categorii