Ratoi cu rozmarin si ghimbir

Reteta culinara din categoria Rata. Specific United States Minor Outlying Islands. Cum sa faci Ratoi cu rozmarin si ghimbir

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ratoi cu rozmarin si ghimbir

 

 Pentru acest preparat am folosit un piept mare de ratoi, un picior si un varf de aripa. Toate de la un ratoi  gras , indopat , galben de frumos -bineinteles de casa . De unde stiu ca era ratoi ? Pentru ca avea o pereche de fudulii !!!!

 

INGREDIENTE
700 gr carne de ratoi de casa -picior , piept , aripa . sare piper negru macinat 1 pahar vin roze 1 lingurita rozmarin uscat 1 lingurita pudra ghimbir 1 lingurita rasa boia afumata spaniola 1 lingurita fulgi de usturoi 1 lingura otet balsamic Bucatile spalate de carne de ratoi se usuca cu prosop absorbant . Sarati si piparati carnea . Bucatile de ratoi se prajesc direct in tigaia Wok antiaderenta . Nu este nevoie de ulei carnea elibereaza suficienta grasime . Cand carnea este rumena pe ambele parti se toarna pe deasupra vinul roze si se pune capac . Adugati la fierbere rozmarin , ghimbir , fulgii de usturoi ,boia dulce afumata si otet balsamic . Cand sosul a scazut se incearaca carnea . Daca mai este nevoie sa fiarba se pune un pahar de apa . Fierbeti pana sosul scade din nou . Serviti friptura de ratoi cu garnitura si salata preferata . Noi am servit cu orez fiert simplu . Sosul rezultat a fost delicios . Cu greu am salvat piciorul ratoiului pentru poza !!!

Ingrediente Ratoi cu rozmarin si ghimbir

700 gr carne de ratoi de casa -picior , piept , aripa .

sare

piper negru macinat

1 pahar vin roze

1 lingurita rozmarin uscat

1 lingurita pudra ghimbir

1 lingurita rasa boia afumata spaniola

1 lingurita fulgi de usturoi

1 lingura otet balsamic

Categorii