Reteta de tort de Sf.Gheorghe

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Reteta de tort de Sf.Gheorghe

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Reteta de tort de Sf.Gheorghe

 

La multi ani, finu ! La multi ani, nasu ! La multi ani tuturor sarbatoritilor de Sf. Gheorghe ! Pentru Reteta de tort de Sf.Gheorghe sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, nuca, ciocolata.

Ingredientele pentru Reteta de tort de Sf.Gheorghe Blat forma silicon 26 cm 10 oua medii 10 linguri zahar 10 linguri nuca prajita si macinata 5 linguri ulei 5 linguri pline cu faina un praf de sare Sirop peltea de mere si pere diluata cu apa Crema de unt cu fondant 300 g unt cu 82% grasime 300 g fondant alb Crema de ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao 350 g ciocolata neagra Callebaut 350 g smantana pentru frisca cu 36% grasime Sos de zmeura zmeura congelata cu 2-3 lingurite de zahar Pt. decor ciocolata neagra topita

Iata cum se prepara Reteta de tort de Sf.Gheorghe

Blat : Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul cca 2 min, apoi am incorporat galbenusurile in bezea, amestecand cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina si nuca macinata, amestecand tot cu miscari lente de jos in sus. Am uns forma de silicon cu ulei si am pus compozitia in forma. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 40 min sau pana se desprinde de marginea formei si trece testul scobitorii. Am lasat blatul sa se raceasca bine pana a doua zi.

Sirop : N-am vrut sa fac un sirop clasic asa ca am luat borcanul cu peltea, am pus cateva lingurite intr-o cana si am diluat cu apa, gata siropul.

Sos de zmeura : Zmeura congelata impreuna cu zaharul le-am pus intr-o craticioara si le-am pus la fiert, sa dea in 2-3 clocote, apoi am lasat sa se raceasca.

Crema de unt cu fondant : Untul la temperatura camerei l-am mixat bine pana a devenit spumos. Separat am pus pe baie de abur fondantul sa se incalzeasca. Apoi am luat cate putin fondant ( l-am lasat cateva minute sa se tempereze, sa nu fie foarte fierbinte si sa topeasca untul) si l-am incorporat in untul moale, am procedat asa pana am terminat tot fondantul de incorporat. Am lasat crema sa stea la temperatura camerei.

Crema de ciocolata neagra : Am facut-o seara cand am facut si blatu, ca sa stea la frigider peste noapte. Intr-un castron de inox am pus ciocolata si smantana pentru frisca, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida, smantana nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Am lasat cca 30 min sa se mai raceasca crema, apoi am bagat castronul la frigider pana a doua zi. A doua zi am scos din frigider si am mixat cateva min pana am obtinut o crema spumoasa.

Asamblare : Blatul racit bine l-am sectionat in 3 parti, am asezat prima parte pe un platou si am insiropat bine, am asezat crema de unt in centru si am intins-o intr-un cerc, pe langa cercul de crema de unt am facut un cerc de sos de zmeura, apoi am intins crema de ciocolata si am asezat a doua parte de blat pe care am insiropat-o bine. Peste blat am pus in mijloc crema de cicolata negra si am intins un cerc, in jurul cercului am intins sos de zmeura si apoi crema de unt, peste care am pus ultimul blat insiropat. Am imbracat tortul cu crema de ciocolata, am decorat cu crema de unt si ciocolata topita.

Vezi si reteta de Tort Amandina.

Ingrediente Reteta de tort de Sf.Gheorghe

Ingredientele pentru Reteta de tort de Sf.Gheorghe

Blat forma silicon 26 cm

10 oua medii

10 linguri zahar

10 linguri nuca prajita si macinata

5 linguri ulei

5 linguri pline cu faina

un praf de sare

Sirop

peltea de mere si pere diluata cu apa

Crema de unt cu fondant

300 g unt cu 82% grasime

300 g fondant alb

Crema de ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao

350 g ciocolata neagra Callebaut

350 g smantana pentru frisca cu 36% grasime

Sos de zmeura

zmeura congelata cu 2-3 lingurite de zahar

Pt. decor

ciocolata neagra topita

Categorii