Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot

Pentru început am curățat carnea de somon îndepărtându-i pielița. Am tăiat-o pe mijloc astfel încât să obțin o bucată mai lunguiață. Am pus într-un castron untul și piperul roșu. Am omogenizat după care am adăugat hribii tăiați cubulețe. Eu am folosit hribi de la congelator. Am întins umplutura pe toată suprafața fileului de somon, apoi am rulat cu grijă să nu rup fibra acestuia. Am așezat ruloul în vasul ceramic Crock Pot împreună cu morcovii baby. Am presărat puțină sare și câteva boabe de piper Szechuan. Am setat programul ”low” și am gătit somonul timp de o oră și jumătate. Pe ultima sută de metri m-am ocupat de sosul de alune de pădure. Am folosit alune culese de mine, deci a trebuit mai întâi să le sparg. :) Le-am prăjit ușor iar mai apoi, le-am măcinat cu ajutorul râșniței de cafea. Am pus într-o cratiță smântâna dulce și alunele de pădure măcinate și am amestecat continuu. Când a ajuns la punctul de fierbere am dat sosul deoparte. Pe o farfurie am așezat patul de morcovi urmat de ruloul de somon. Am servit împreună cu sosul cald. Poftă bună!

Ingrediente Rulou de somon cu hribi și sos de alune de pădure la Crock-Pot

200 g somon proaspăt

100 g hribi

30 g unt moale

sare

piper roșu

piper Szechuan

morcovi baby

Ingrediente pentru sosul de alune de pădure:

200 g alune de pădure

150 ml smântână dulce

Categorii