Sandvis in chifla

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sandvis in chifla

Pentru inceput trebuie sa curatam cartofii de coaja,ii spalam si ii taiem pai.Urmatorul pas consta in stergerea cartofilor cu hartie absorbanta. Punem peste cartofi sare dupa gust, iar apoi ii punem intr-o oala si ii prajim in baie de ulei.Prajim cartofii la foc potrivit. Cand sunt gata ii scoatem pe hartie absorbanta ca sa eliminam excesul de ulei. Taiem ceapa rondele, punem un praf de sare, o lingura de otet, amestecam si lasam deoparte. Daca doriti sa faceti maioneza de casa trebuie sa folositi 1 galbenus crud si unul fiert.Le pisam iar apoi turnam ulei putin cate putin si amestecam pana facem cantitatea de maioneza dorita. Eu am facut 2 linguri. Punem 1 lingurita de mustar si cate un varf de piper si sare peste carnea de porc si o amestecam. Din compozitie formam 2 bile, pe care apoi le-am turtit. Incingem tigaia iar apoi punem cele 2 chiftele de carne in tigaie iar deasupra ungem cu cate o lingurita de mustar fiecare chiftea.Trebuie lasate cam 2 minute pe fiecare parte,iar apoi le intoarcem pe celalalta parte si le ungem cu mustar. Le mai lasam 2 minute dupa care ii intoarcem si ii ungem din nou cu mustar.Scoatem chiftelele pe farfurie si punem deasupra lor feliutele de cascaval. Incalzim chiflele in tigaie. La baza chiflei punem 1 lingura de maioneza, apoi ceapa, chifteaua de porc,o jumate de lingurita de mustar si ketchup si feliute de castravete murat.La final punem capacul. Servim cu cartofi prajiti.

Ingrediente Sandvis in chifla

250 g carne de porc tocata

7 cartofi

4 lingurite de mustar

2 lingurite de ketchup

2 linguri de maioneza

1 ceapa

1 castravete acru

2 felii de cascaval

2 chifle

sare

piper

Categorii