Somon crocant cu legume

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Somon crocant cu legume

Deși știu câte beneficii are asupra organismului, gătesc destul de rar somon. Poate datorită faptului că nu pot întotdeauna să aleg cel mai bun produs ( de multe ori peștele expus în galantare nu este foarte proaspăt) și aleg mereu variantele autohtone, mai cunoscute sau cel proaspăt pescuit. Peștele îl speli sub jet de apa rece și apoi îl condimentezi. Îl stropești cu zeama de lămâie și îl lași 15 minute. Între timp îți pregătești legumele. Într-o tigaie de teflon așezi bucățile de pește și le coci bine, câte 5 minute pe fiecare parte, până când devin aurii și ușor crocante. Nu ai nevoie să adaugi unt sau ulei, fiindcă pielea vă lăsa suficientă grăsime. Într-o tigaie wok pui untul la topit și adaugi legumele și apa, lăsându-le la foc mic pănă când aceasta scade. Condimentezi după gust. Servești totul imediat, alături de lămâie.

Ingrediente Somon crocant cu legume

2 buc medalion de somon

zeama de la o lămâie

sare

piper alb

100 ml apă

2 lgt de unt

legume ( rondele de morcovi

mazăre

conopidă

porumb dulce)

Eu păstrez întotdeauna la congelator

în pungulițe sau caserole mici ,morcovi fierți

mazăre și alte legume rămase sau păstrate intenționat de la alte preparate - supe/ ciorbe/ salate. Prind bine atunci când gătești...vara și îți vine să fugi din bucătărie...

Categorii