Supa cu creveti si mazare verde la slow cooker Crock Pot

Reteta culinara din categoria Slow Cooker. Specific Spania. Cum sa faci Supa cu creveti si mazare verde la slow cooker Crock Pot

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Supa cu creveti si mazare verde la slow cooker Crock Pot

 

 O ciorba delicata si cu gust deosebit, chiar si pentru cei mai mari mofturosi. Crock Pot m-a ajutat sa o prepar fara sa fiu cu ochii tot pe ea, fara grija ca legumele si crevetii se vor fierbe prea mult. Pentru aceasta reteta m-am inspirat din retetele pescaresti spaniole.

 

INGREDIENTE
1 kg capete si cozi de salau si caras 250 gr creveti decorticati -congelati 250 ml smantana 25% grasime 250 gr mazare verde -congelata 150 gr chorizo picant-carnat spaniol picant 4 lingurri ulei masline 2 linguri unt 1 gogosar 1 ceapa alba 1 lingura capere in saramura 2 ardei iuti marinati in otet 1 lamaie -zeama 1/2 lingurita oregano 3 linguri busuioc verde 3 catei usturoi sare de mare piper Ceapa, usturoiul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in uleiul de masline amestecat cu unt. Tot acum puneti la sotat carnatul chorizo taiat rondele. Crevetii si mazarea verde vor fi decongelate la temperatura camerei. Se transfera legumele sotate in vasul slow cookerului Crock Pot si se pun in vas pestele bine spalat,crevetii chorizo, capere, ardei iute, sare, piper, oregano si jumatate din busuiocul verde. Sarati. Turnati deasupra apa fierbinte cata capacitate permite si setati aparatul pe functia High timp de 1.5 ore. Intre timp va ocupati de alte activitati. La sfarsitul prepararii se scot bucatile de peste si se servesc calde, separat. La final se drege gustul cu smantana diluata cu zeama fierbinte. Acriti dupa preferinta cu zeama de lamaie, proaspat stoarsa. Gustati si daca este nevoie mai sarati si piparati. Decorati cu frunzulite proaspete de busuioc verde. Pofta buna !!!

Ingrediente Supa cu creveti si mazare verde la slow cooker Crock Pot

1 kg capete si cozi de salau si caras

250 gr creveti decorticati -congelati

250 ml smantana 25% grasime

250 gr mazare verde -congelata

150 gr chorizo picant-carnat spaniol picant

4 lingurri ulei masline

2 linguri unt

1 gogosar

1 ceapa alba

1 lingura capere in saramura

2 ardei iuti marinati in otet

1 lamaie -zeama

1/2 lingurita oregano

3 linguri busuioc verde

3 catei usturoi

sare de mare

piper

Categorii