Ciuperci cu maioneza

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Ciuperci cu maioneza

Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare pt 10 sau 15 minute. Dupa ce s-au fiert se scurg de apa, se lasa sa se raceasca, se taie bucatele mici, se pun deoparte pana se prepara maioneza. La prepararea maionezei, folositi metoda rapida. Intrun vas de plastic inalt, puneti 300 ml ulei, spargeti 1 ou, adaugati 2 lingurite de mustar, sare dupa gust, 2 lingurite de otet si mixati cu ajutorul mixerului vertical. Aveti grija sa cuprindeti oul in cupa pasatorului. Mixati cam 2 minute si maioneza e gata. Adaugati ciupercile taiate peste maioneaza, razuiti ceapa pe razatoarea cu gauri mici, apoi puneti si patrunjelul taiat marunt, potriviti de sare daca mai e nevoie. Aperitivul e gata de servit, pe felii de paine sau franzeluta bagheta, decorat cu cateva frunzulite de ceapa verde maruntite. Mai multe retete gasiti pe blogul: http://dulcesarat.blogspot.com/

Ingrediente Ciuperci cu maioneza

700 g ciuperci champignon

1 legatura patrunjel verde

1 ceapa alba

cateva frunze de ceapa verde pt decor.

Pentru maioneza: 1 ou intreg

300 ml ulei

2 lingurite mustar

2 lingurite otet sau 1 lingura zeama de lamaie

1 praf de sare. Eu am folosit la maioneza otet.

Categorii