Tocăniță de fazan cu urechi de lemn

Reteta culinara Tocăniță de fazan cu urechi de lemn din categoria Slow Cooker. Cum sa faci Tocăniță de fazan cu urechi de lemn

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocăniță de fazan cu urechi de lemn

 

Eiii, pare un clișeu, dar nu-i chiar așa! Nu puteam să nu inovez și altceva, decât clasica friptură! O pasăre micuță, dar tare gustoasă și versatilă! Principala problemă a fost că am primit-o cu pene cu tot:D Am căutat pe Google cum se curăță, că mi-am dat seama că nu se jumulește, așa clasic, ca o galiță din curte. Și daaa, nu se opărește ci se lasă la, rece și vânt minim2 zile, maxim 4 zile, apoi se jumulește la rece :D La un moment dat, așa am jumulit-o de mai aveam un pic să păstrez pielea cu pene, pentru împăiat! :D Eiii, numai asta n-am mai făcut! ;) Recunosc că am păstrat câteva pene, pentru alte lucrări Panacris ;)  

 

INGREDIENTE
Pentru fiert: Fazan 1 bucată, Țelină apio 3 fire, Morcovi 3 bucăți, Ceapă galbenă 1 bucată, Ardei kapia 1 bucată, Pătunjel rădăcină 1 bucată, Păstârnac 1 bucată, Sare de mare 2 linguri, Piper boabe mosaic 1 linguriță, Foaie de dafin 1 bucată. Pentru tocăniță: Ceapă galbenă 2 bucăți, Ardei kapia 2 bucăți, Ciuperci urechi de lemn 500 g, Ulei de măsline, Sare de mare, Piper proaspăt măcinat, Vin alb demisec cca. 250 ml, Boia de ardei dulce 1 lingură.

Fazanul curățat de pene, se pune la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele curățate și lăsate întregi, exact ca și la supa de găină, sarea, piperul și foaia de dafin.

Se lasă la fiert, eu m-am folosit de Alin, CrockPot-ul din dotare, că mai aveam și alte treburi de rezolvat în gospodăria Zmeilor :D, am setat aparatul, pe modulul HIGH, 6 ore.

Zeama se folosește pentru o supă delicioasă.

Fazanul se mărunțește, parțial dezosează și se pune la călit alături de ceapa curățată și feliată grosier, ardeiul kapia mărunțit, sarea, piperul, uleiul de măsline și ciupercile negre, faimoasele urechi de lemn, la foc mediu, neacoperit cca. 10 minute. Apoi se adaugă vinul, pudra de boia și se mai lasă l gătit cca. 10 mnute la foc mic, semiacoperit.

Tocănița se servește fierbinte alături de ce garnitură preferați.

Spor și poftă bună! ;)

Ingrediente Tocăniță de fazan cu urechi de lemn

Pentru fiert: Fazan 1 bucată, Țelină apio 3 fire, Morcovi 3 bucăți, Ceapă galbenă 1 bucată, Ardei kapia 1 bucată, Pătunjel rădăcină 1 bucată, Păstârnac 1 bucată, Sare de mare 2 linguri, Piper boabe mosaic 1 linguriță, Foaie de dafin 1 bucată. Pentru tocăniță: Ceapă galbenă 2 bucăți, Ardei kapia 2 bucăți, Ciuperci urechi de lemn 500 g, Ulei de măsline, Sare de mare, Piper proaspăt măcinat, Vin alb demisec cca. 250 ml, Boia de ardei dulce 1 lingură.

Categorii