Tocanita de calamari

Reteta culinara Tocanita de calamari din categoria Fructe de mare. Cum sa faci Tocanita de calamari

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tocanita de calamari

 

Reteta asta o fac destul de des si mereu schimb ceva la ea-de data asta am gatit-o in vasul meu preferat-tajine. Dar se poate face in orice tigaie-cratita cu capac. 

 

INGREDIENTE
Calamari (500 gr) 1 ceapa mare 1/2 adei gras rosu 1/2 ardei gras verde 2 catei de usturoi 1 rosie bine coapta 3 linguri pasta de rosii sos picant sare, piper, boia iute, curry ulei de masline foaie de dafin 1 pahar de vin alb concentrat -supa fructe de mare coriandru proaspat Garnitura: 1,5 cani orez basmati+3 cani apa+sofran (cucurma)

-Eu am cumparat calamari congelati si i-am lasat in apa la dezghetat, apoi i-am curatat si iam taiat in bucati potrivite;

-Intr-o tigaie-cratita taiem ceapa ,ardeiul solzisori si le punem la prajit putin in ulei de masline-sa nu fie foc prea mare a se arde-cand s-a inmuiat aduagam rosiile cubulete si lasam sub capac sa se inmoaie-adaugam sare, piper, boia, curry,foaie de dafin ,sos picant si usturoi tocat marunt;

-Aduagam calamarii si amestecam apoi turnam pasta de rosii si apoi dupa 3 minute vinul-lasma sa scada si apoi punem putina supa -concentrat de fructe de mare-acoperim si lasma sa fiarba

-Cand e moale si sosul potrivit de redus aduagam coriandru proaspat si stingem

-Servim alaturi de orez cu sofran.

Ingrediente Tocanita de calamari

Calamari (500 gr)

1 ceapa mare

1/2 adei gras rosu

1/2 ardei gras verde

2 catei de usturoi

1 rosie bine coapta

3 linguri pasta de rosii

sos picant

sare, piper, boia iute, curry

ulei de masline

foaie de dafin

1 pahar de vin alb

concentrat -supa fructe de mare

coriandru proaspat

Categorii