Tocanita de calamari
Reteta culinara Tocanita de calamari din categoria Fructe de mare. Cum sa faci Tocanita de calamari
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocanita de calamari
Reteta asta o fac destul de des si mereu schimb ceva la ea-de data asta am gatit-o in vasul meu preferat-tajine. Dar se poate face in orice tigaie-cratita cu capac.
INGREDIENTE
-Eu am cumparat calamari congelati si i-am lasat in apa la dezghetat, apoi i-am curatat si iam taiat in bucati potrivite;
-Intr-o tigaie-cratita taiem ceapa ,ardeiul solzisori si le punem la prajit putin in ulei de masline-sa nu fie foc prea mare a se arde-cand s-a inmuiat aduagam rosiile cubulete si lasam sub capac sa se inmoaie-adaugam sare, piper, boia, curry,foaie de dafin ,sos picant si usturoi tocat marunt;
-Aduagam calamarii si amestecam apoi turnam pasta de rosii si apoi dupa 3 minute vinul-lasma sa scada si apoi punem putina supa -concentrat de fructe de mare-acoperim si lasma sa fiarba
-Cand e moale si sosul potrivit de redus aduagam coriandru proaspat si stingem
-Servim alaturi de orez cu sofran.
Ingrediente Tocanita de calamari
Calamari (500 gr)
1 ceapa mare
1/2 adei gras rosu
1/2 ardei gras verde
2 catei de usturoi
1 rosie bine coapta
3 linguri pasta de rosii
sos picant
sare, piper, boia iute, curry
ulei de masline
foaie de dafin
1 pahar de vin alb
concentrat -supa fructe de mare
coriandru proaspat