Tocanita de pui cu ardei copt la Crock Pot
Reteta culinara Tocanita de pui cu ardei copt la Crock Pot din categoria Slow Cooker. Specific Romania. Cum sa faci Tocanita de pui cu ardei copt la Crock Pot
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Tocanita de pui cu ardei copt la Crock Pot
Am tot văzut tocanite și preparate cu ardei gătiți, de post sau nu și de fiecare dată când îmi spuneam, nu am făcut niciodată, nu știu ce gust ar putea avea, mi s-a părut puțin ciudat. Dar... am spus că voi încerca să văd cum e. De aceea am pus Crock Pot la treabă pentru a obține tot ce e mai bun din el. Si nu imi pare rau deloc, a iesit o super bunatate tocanita.
jumătate de piept de pui dezosat 1 ceapă albă 2 lg ulei de floarea soarelui 3 ardei kapia copti sare, piper dupa gust smântână 20 30% grăsime 2 lg faina alba putin lapteConectați aparatul la sursa de alimentare, setați-l pe funcția High timp de 2 ore și puneți uleiul în vasul aparatului. Curăță ceapa și toacă mărunt. Se pune peste ulei, se amesteca si se pune capacul.
Spălați pieptul de pui, ștergeți excesul de apă și tăiați în bucăți potrivite. Pune carnea intr-un bol, peste ceapa si amesteca. Se lasa putin la fiert apoi se toarna apa calduta cat sa treaca peste carne, se condimenteaza cu sare si se lasa sa fiarba.
Cu jumatate de ora inainte de final adaugati ardeii copti taiati fasii mici. Se lasa la fiert.
Într-un bol, dizolvați făina cu puțin lapte și apoi adăugați smântâna. Se amesteca bine cu 15 minute inainte de terminarea programului, se toarna peste tocanita, se amesteca si se lasa pana la final.
Se serveste cu mamaliga, bineinteles. Poftă bună!
Ingrediente Tocanita de pui cu ardei copt la Crock Pot
jumatate de piept de pui dezosat
1 ceapa alba
2 lg ulei de floarea soarelui
3 ardei kapia copti
sare, piper dupa gust
smantana 20 30% grasime
2 lg faina alba
putin lapte