Tort 64

Reteta culinara Tort 64 din categoria Torturi. Cum sa faci Tort 64

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Tort 64

 

Cu vecinii trebuie sa te ai bine, cand iti mai sunt si rude din alea bune musai le faci si tort. La multi ani Vali...sau nenea Vali ca esti mai mare cu 10 ani decat mine :)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Blat 18 cm diametrul 3 oua medii 3 linguri de zahar 2 linguri cu faina ( nu pline) 4 linguri de migdale prajite si macinate 1 lingura ulei un praf de sare Crema 250 g mascarpone 100 g iaurt grecesc cu 10% grasime 3 galbenusuri 1 lingura zahar 10 g gelatina + 40 ml apa rece 100 g piure de zmeura zmeura proaspata Frisca pt. decor 200 ml smantana pentru frisca 2-3 pliculete de zahar vanilat

Blat : Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile cu uleiul le-am omogenizat. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat galbenusurile in bezeaua obtinuta amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am adaugat faina cernut, apoi migdalele macinate, de fiecare data le-am incorporat cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o forma de tort ( cu diametrul de 18 cm) cu hartie de copt, am turnat compozitia in forma si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, am facut testul scobitorii , cand a fost gata am scos forma din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul.

Crema : Am pus gelatina la hidratat in apa rece, galbenusurile impreuna cu lingura de zahar le-am pus pe baie de abur si am amestecat continuu cca 10 min, am tras de pe foc vasul si am adaugat gelatina hidratata, am amestecat foarte bine sa se topeasca gelatina. Intr-un castron am mixat mascarponele, iaurtul si piureul de zmeura apoi am adaugat si galbenusurile cu gelatina, am omogenizat bine.

Asamblare : Blatul de tort racit bine l-am sectionat in doua. Am asezat blatul pe o farfurie, am pus un inel reglabil in jurul blatului si o folie acetata, am turnat jumatate di crema, am presarat zmeura proaspata deasupra, am asezat a doua parte de blat peste care am pus restul de crema,deasupra am ornat cu zmeura proaspata. Am dat tortul la frigider pentru cateva ore.

Frisca : Intr-un bol mai inalt am pus smantana pentru frisca, rece de la frigider, am adaugat zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca ferma.

Am scos tortul de la frigider, am indepartat inelul reglabil si folia acetat si am ornat tortul cu frisca.

Ingrediente Tort 64

Blat 18 cm diametrul

3 oua medii

3 linguri de zahar

2 linguri cu faina ( nu pline)

4 linguri de migdale prajite si macinate

1 lingura ulei

un praf de sare

Crema

250 g mascarpone

100 g iaurt grecesc cu 10% grasime

3 galbenusuri

1 lingura zahar

10 g gelatina + 40 ml apa rece

100 g piure de zmeura

zmeura proaspata

Frisca pt. decor

200 ml smantana pentru frisca

2-3 pliculete de zahar vanilat

Categorii