Tort cu caise rapid și răcoros

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu caise rapid și răcoros

Fiind o vară caniculară am folosit un blat din comerț pe care l-am stropit cu un simplu sirop de zahăr (dar se poate folosi și zeamă de compot) Crema: -se pune gelatina la hidratat într-o cană cu apă rece minim 10 minute -se scot sâmburii caiselor, -se mixează pulpa de caise -separat, se amestecă zahărul, zahărul vanilat, smântâna și iaurtul (fie cu telul, fie cu mixerul) -gelatina hidratată se dizolvă la bain-marie sau la foc foarte mic până la fluidizare dar fără să ajungă la fierbere -în frișca formată se toarnă gelatina topită și răcorită și se amestecă bine -într-o cratiță ceva mai mare decât blatul se așează o folie de plastic transparent umezită pe partea care este în contact cu cratița -peste folie se așează bucățile de felie de pepene, afinele și/sau alte fructe care urmează să apară deasupra tortului -peste fructe se toarnă o treime din crema de frișcă cu gelatină -se pune prima felie de blat și se stropește cu sirop (nu prea mult să nu se înmoaie prea tare) -peste cele două treimi de cremă de frișcă rămase se toarnă mix-ul de caise și se amestecă bine -se toarnă jumatate din crema astfel formată peste prima felie de blat din cratiță apoi se așează a doua felie de blat, cealaltă jumătate de cremă și a 3-a felie de blat (deasupra rămâne blat) -se acoperă tortul cu folia transparentă și se introduce în frigider minim 3 ore -după aceea se scoate și se răstoarnă pe o farfurie îndepărtând folia transparentă. Poate am dat prea multe detalii dar în fapt este foarte simplu de preparat! Poftă bună!

Ingrediente Tort cu caise rapid și răcoros

1 blat de tort din comerț

pentru cremă:

12-14 caise bine coapte

800g iaurt 10% grăsime (iaurt Pilos de la Lidl)

200g smântână 20% grăsime

7-8 linguri zahăr (dar depinde cât vreți de dulce)

1 plic zahăr vanilat

3 plicuri gelatină (dr. Oetker)

100g afine pentru decor (opțional)

o felie pepene galben pentru decor (opțional)

Categorii