tort cu capsuni si banane

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare tort cu capsuni si banane

Se fierbe laptele din care se rezerva 200 ml pt a dizolva gelatina.Cind laptele incepe sa fiarba, se adauga galbenusurile frecate bine cu zaharul si se fierb pina se ingroasa un pic ca o smintina groasa cam 2-3 minute.Se adauga gelatina se lasa sa dea doua trei clocote pina se dizolva bine gelatina si se opreste focul, imediat se adauga iaurtul rece si se lasa sa se raceasca apoi se adauga frisca. Se tapeaza o tava cu folie de plastic se pun fructele taiate cubulete,se adauga crema iar deasupra se pun piscoturi sau blat de tort Se lasa la rece citeva ore sau mai bine de pe o zi pe alta.Cind este gata se intoarce astfel incit blatul ramine la baza. Se orneaza cu frisca sau mai simplu cu nuca de cocos.

Ingrediente tort cu capsuni si banane

1 l de lapte

10 galbenusuri

500 gr zahar

4 pliculete de zahar vanilat

500 gr de frisca

500 gr iaurt de capsuni lichid

4 plicuri de gelatina de capsuni

500 gr capsuni

500 gr banane

piscoturi sau blat de tort

Categorii