Tort cu două blaturi

Timp de preparare o ora si 45 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu două blaturi

Intai mixam bine ouale timp de 20-25 de minute, impreuna cu zaharul, esenta si putina sare. Incorporam usor, folosind o lingura de lemn, faina cernuta impreuna cu cacaua si amestecam cu grija, de jos in sus. Turnam aluatul in forma de copt (eu am folosit una de silicon), lovim usor forma de masa, apoi coacem blatul in cuptorul preincalzit, timp de 25-30 de minute, sau pana trece testul scobitorii. Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit. Cat timp se coace blatul maro, batem spuma tare albusurile cu un praf de sare, dupa care incorporam si zaharul si continuam sa mixam, pana obtinem o bezea lucioasa. Incorporam cu grija nuca macinata, amestecata impreuna cu faina, nuca de cocos si macul. Coacem, in cuptorul preincalzit, cca 25 de minute, la foc mediu, cat sa nu se maroneasca prea tare. Lasam blaturile la racit si ne ocupam de crema: peste galbenusurile mixate bine cu zaharul, si mai apoi cu faina, turnam, treptat, laptele, amestecand sa nu se faca cocoloase. Punem la fiert compozitia obtinuta (eu folosesc o oala cu fund dublu) si amestecam pana se ingroasa. In acest moment stingem focul si lasam compozitia sa se racoreasca. Adaugam vanilia, incorporam si untul. Montam asa: o felie de blat maro (caci il vom taia in doua), 1/3 crema, blat alb, 1/3 crema, felie de blat maro, 1/3 crema. Insiropati, daca doriti, blatul maro. Presaram peste tort nuca de cocos.

Ingrediente Tort cu două blaturi

Blat maro: 4 oua

120 g zahar

100 g faina

20 g cacao

esenta de vanilie

un praf de sare.

Blat alb: 4-5 albusuri (depinde cat de mari sunt ouale)

120 g zahar

un praf de sare

80 g nuca macinata

2 linguri (rase) faina

20 g nuca de coco

20 g mac

Crema: 4-5 galbenusuri

4 linguri zahar (daca doriti mai puteti "taia" din cantitatea de zahar)

2,5-3 liguri faina

1/2 l lapte

esenta de vanilie

100 g unt.

Categorii