Tort cu fructe si crema

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort cu fructe si crema

Amestecam ouale cu zaharul,adaugam laptele amestecat in prealabil cu faina,punem totul pe foc mic,omogenizam si fierbem pana se ingroasa;Adaugam gelatina inmuiata in apa rece,omogenizam; Crema obtinuta o punem la racit,iar numai dupa ce aceasta s-a racit definitiv adaugam frisca batuta bine,incorporand cu atentie cu o paleta de plastic; Fructele le pregatim in modul in care dorim, eu am feliat portocala curatata mai intai de coaja,kiwi felii si ananasul taiat felii mai mici; Am trecut la asamblarea tortului:intr-un platou oval am asezat pe fundul acestuia felii de portocale,lateral jumatati de piscoturi inmuiate in sucul de portocale,un strat de crema piscoturi inmuiate,alternate cu bucati de fructe,alt strat de crema ,iar la sfarsit fructe; Se da la frigider pana a doua zii,se scoate pe un platou,se orneaza cu frisca batuta,se serveste rece;

Ingrediente Tort cu fructe si crema

1 pachet savoiardi-piscoturi

5 galbenuse

400ml lapte

2 linguri faina sau amidon

150 g zahar to

500ml frisca lichida

3 coli de gelatina cam 3g una

sucul de la 2-3 portocale

-2 kiwi,2 portocale,ananas feliat

Categorii