Tort de capsuni si frisca

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort de capsuni si frisca

1)Albusele se bat separat bine,galbenusele se bat spuma cu zaharul si coaja de lamaie,adauga jumate de faina,jumate albuse,apoi restul,la urma praful de copt.2)Se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina,se da la cuptor cca.35 min.3)Rece se taie pe jumate.Acum daca folositi capsuni proaspete,acestea se taie feliute si se pun peste blat,salveaza cateva pt. decor.Ale mele erau congelate,am optat sa le caramelizez cu 3 linguri de zahar si un baton de scortisoara,sa iasa ca o dulceata...am turnat peste blat.4)Se bate smantana frisca cu zaharul,se pune o parte peste capsuni,iar cu restul se decoreaza tortul.Se poate decora cu granule de ciocolata,ciocolata rasa sau sos...Am facut pt o cina romantica,o zi speciala....Pofta buna!

Ingrediente Tort de capsuni si frisca

Blat:6 oua,200gr.zahar,coaja rasa de la o lamaie, lingurita praf de copt,esenta vanilie optional.Crema si ornament:400ml.smantana pt frisca, de ciocolata.

Categorii