Tort de ciocolata

Timp de preparare o ora si 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort de ciocolata

Crema:se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa si se pune la foc mic sa se topeasca.Se lasa apoi deoparte sa se raceasca.Se freaca untul spuma cu zaharul pudra si se adauga pe rand cele 6 galbenusuri,frecand bine dupa fiecare.Se adauga apoi untul in cacaua racita si se amesteca. Blatul:din crema se ia deoparte un sfert din cantitate,iar in restul de crema se adauga ciocolata topita.Se da la rece in frigider.In crema ramasa se pune o lingura de faina si albusurile batute spuma tare se se amesteca usor de sus in jos.Se pune hartie pergament intr-o forma de tort si se toarna compozitia.si se introduce in cuptorul incalzit si se coace la foc potrivit.Nu se deschide usa cuptorului timp de 15 min.Cind blatul este copt,se lasa la racit,se scoate pe un platou si deasupra se pune crema din frigider. Ornarea: Pntru glazurare portocale: Se face un sirop din zahar si apa,se pune la foc sa fiarba,apoi se adauga rondelele de portocale si se lasa pe foc circa 20-25 de minute.Se scot rondelele cu grija si se lasa sa se raceasca pe o hartie de pergament.Apoi se aseaja pe tort in functie de imaginatia fiecaruia.

Ingrediente Tort de ciocolata

250g unt

6 oua

150g zahar pudra

50g cacao neagra

100g zahar to

1 lingura faina

7 linguri apa

coaja rasa de la 1 portocala

2 plicuri zahar vanilat

50g ciocolata neagra

Pentru ornate:

2 portocale

140ml apa

200g zahar

Categorii