Tort de cozonac umplut cu crema chantilly

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort de cozonac umplut cu crema chantilly

Cozonacul pandoro este un c ozonac specific italian care se gaseste in supermarket;Eu l-am taiat in mai multe felii 5-6 eliminand partea de sus pe care am pastrat-o inchisa bine in frigider; Pregatim crema: Galbenusurile de ou le-am amestecat cu o lingura de lemn,pana la topirea zaharului,am incorporat amidonul,putin cate putin,iar separat am pus laptele la fiert; In momentul in care laptele se umfla,il incorporam in crema de oua,putin cate putin,amestecand incontinuu; Punem vasul cu crema pe focul domol amestecand pana la omogenizarea cremei; Separam crema in doua vase,in unul din acestea punem ciocolata(o tableta)amestecam energic,pana la topirea acesteia,si dam cremele la rece,amestecand din cand in cand,pentru a evita formarea pielitei deasupra; Batem frisca si-o amestecam in cele doua vase dupa racirea completa; Caramelizam zaharul,stingem cu 1-2 pahare apa si continuam fierberea;Cu siropul racit insiropam blatul de cozonac; Asezam baza de cozonac,insiropam,asezam un strat de crema chantilly,asezam un alt blat de cozonac,insiropam,asezam un alt strat de crema de ciocolata ; Ornam ultimul blat cu crema ,decoram dupa placerea fiecaruia,lasam 2-3 ore la frigider si servim; Stelutele de ciocolata le-am pregatit cu putin timp inainte de srvirea tortului;Am topit ciocolata,am niveleto pe o tava,am lasat putin la racit dupa care am decupat stelutele cu o forma de biscuiti; Tortul a iesit deosebit de bun,iar cozonacul poate fii inlocuit cu un pandispan simplu; La multi ani tuturor!!!

Ingrediente Tort de cozonac umplut cu crema chantilly

Un cozonac ,,pandoro''

4 oua,galbenusurile

500ml lapte

120g zahar

40g amidon

250ml frisca

1 tableta ciocolata

+50g ciocolata amara pt decor

-pt insiropat50g zahar

Categorii