Tort Denisa

Timp de preparare 4 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort Denisa

Mod de preparare: Blat de cacao: Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,nuca,faina,cacaoa ,praful de copt . Se pune compozitia in tava (20/30 cm)si cele 12 piscoturi la distanta intre ele(cam de un piscot), sa fie acoperite de aluat. Oricum dupa coacere ele vor fi la baza de sus a blatului. Se coace cam 35-40 de minute. Dupa racire se taie in doua. Un blat va fi simplu(negru), iar celalalt va avea o dunga alba, una neagra. Blat alb: Se bat albusurile spuma cu un pic de sare, se adauga zaharul in ploaie si se bate pana se tine de tel, se adauga faina si nuca de cocos. Se coace cam 20-30 de minute, depinde de cuptor. Crema de ciocolata: Am folosit frisca in care am adaugat un plic de cacao, si ciocolata data prin razatoarea mare. Asamblare: Am pus prima data blatul cu piscoturi, crema, blatul alb, crema, blatul negru. Am taiat un colt din tort ca atunci cand pun florile, sa para o cascada de flori. Am ornat cu frisca, cu flori facute din bomboane sugus, si ciocolata de menaj. Blaturile se insiropeaza dupa preferinta.

Ingrediente Tort Denisa

Il numesc asa dupa numele nepoatei mele

i l-am facut la implinirea celor 14 ani.

Ingrediente blat de cacao:

8 oua

16 linguri de zahar

16 linguri de nuca

8 linguri de faina

2 linguri de cacao

1 praf de copt

esenta de rom

12 piscoturi de sampanie

Ingrediente blat alb:

4 albusuri

4 linguri de zahar

4 linguri de faina

4 linguri nuca de coco

Crema de ciocolata:

500 gr frisca

cacao (50 gr)

2 patratele ciocolata menaj.

Ornat : frisca cam 500 gr

un pachet de bomboane sugus pentru flori

ciocolata menaj

Categorii