Tort masinuta

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort masinuta

Separi albusurile de galbenusuri.Bati albusurile spuma,apoi adaugi zaharul si bati pina se intareste,apoi adaugi galbenusurile pe rind ,apoi adaugati faina in ploaie.Se coace intr-o tava dreptunghiulara.Dupa ce s-a racit tai blatul in 4 pe lungime.Suprapui cele 4 foi si tai un sfert din suprafata lor in plan inclinat,ca sa obtii partea din fata a masinii.Partea ramasa o asezi rasturnata deasupra masinii,ca sa obtii partea superioara a masinii. Crema:amesteci faina cu laptele si fierbi pe foc mic pina se ingroasa ca o ciulama.Separat freci untul cu zaharul.Amesteci cele 2 compozitii si incorporezi cacaua si esenta de rom.

Ingrediente Tort masinuta

Pt blat ai nevoie de:10 oua ,10 linguri zahar

10 linguri faina si un pliculet praf de copt.

Pt crema ai nevoie de:1 litru lapte, linguri faina,2 pachete de unt, linguri de zahar pudra,esenta de rom si 100g de cacao.

Pt ornat ai nevoie de:4 plicuri de frisca si 600ml de lapte.Pt ornat rotile ,farurile,geamurile eu am folosit ciocolata rasa si bucati de ananas,dar puteti folosi si creioanele de ornat de la dr Oetker(in poza nu apar rotile pt ca am uitat sa le fac ,le-am facut inainte de a taia din tort).

Categorii