Tort mousse de ciocolata

Timp de preparare o ora

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Tort mousse de ciocolata

- Se face mai întâi blatul de biscuiţi: se pisează biscuiţii foarte mărunt - topim untul cu Finetti și amestecăm până obținem o cremă. Peste această cremă adăugăm biscuiții, făcând, astfel, blatul. - ungem cu unt o formă de tort cu pereții detașabili și întindem blatul de biscuiți - facem, apoi crema. Topim ciocolata pe pat de apă, peste care turnăm smântâna. Amestecăm în continuu la foc mic până obținem ceva omogen. Lăsăm la răcit. - preparăm frișca și turnăm peste ea, treptat, ciocolata topită (ambele să fie la aproxmativ aceeași temperatură) și amestecăm cu o lingură de lemn. Turnăm compoziția obținută peste blatul de biscuiți. Băgăm la frigider peste noapte, apoi decorăm cu frișcă și ornamente de ciocolată.

Ingrediente Tort mousse de ciocolata

- 150 gr de biscuiți

- 500 gr de ciocolată neagră

- 230 ml de smântână dulce

- 400 ml de frișcă vegetală

- 100 gr de Finetti

- 50 gr de unt

- 50 gr de zahăr

- esență de rom

- frișcă pentru ornat și ornamente de ciocolată Dr. Oetcker

Categorii