Turta dulce

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Turta dulce

Intr-o tigaie sau oala caramelizam 50g zahar, turnam apa peste el si lasam sa se topeasca tot caramelul care s-a format, dupa ce s-a topit punem restul de zahar, condimentele (scortisoara, nucsoara si cuisoare) si amestecam. pana se topeste. tot zaharul. Dupa ce s-a topit se adauga in ploaie cele 150g faina si se amesteca bine fara sa se formeze cocoloase, apoi se stinge focul si se lasa putin sa se raceasca. Intr-un bol am pus restul de faina cu un praf de sare si bicarbonat de sodiu, am amestecat putin si am turnat peste ea amestecul de caramel, ou si unt topit.Am amestecat bine toate ingredientele si am obtinut un aluat usor lipicios. Din acest aluat facem bile sau forme diferite, le punem intr-o tava cu hartie de copt si le dam la cuptor pentru maxim un sfert de ora sau 20 de minute pana cresc putin, chiar daca sunt inca moi, se vor intari cand se racesc. . Glazura: Amestecam bine albusul cu zaharul si la final punem cele 2 linguri de apa fierbinte pentru a-i da o stralucire placuta. După ce prăjiturile s-au răcit, treceți-le prin glazură, puneți-le pe un grătar și lăsați-le peste noapte să se întărească glazura. Sunt delicioase!

Ingrediente Turta dulce

250g zahar

125ml apa

150g+ 330g faina

1 ou

jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu

50g unt

putina sare

1 lingurita de scortisoara

un sfert de lingurita de nuscoara

un praf de cuisoare macinate

La glazura:

1 albus de ou

100g zahar

2 linguri de apa fierbinte

Categorii