Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa

Reteta culinara Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa din categoria Rata. Specific Romania. Cum sa faci Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa
Este o reteta din Bucovina, cei ce au mancat asa ceva, nici pana acuma nu au uitat gustul si aroma deosebita. Se poate gati, fie la cuptor fie la ceaun, la foc mai iute, dar in ambele modalitati, vom obtine acelasi rezultat. Dupa cum vedeti si din ingredientele de mai sus, nu lipsesc legumele de sezon, de aceea am tinut sa v-o prezint in aceasta perioada ca sa va puteti rasfata, pana dispar de pe piata legumele si verdeturile proaspete. reteta romaneasca
Ingrediente Varza cu rata in sos de rosii, ca la mama acasa
1 varza de 2,5 kg
3 morcovi mijlocii
2 rosii coapte si decojite
3 cepe mijlocii
3 ardei grasi (verde, rosu, galben)
2 linguri pasta de tomate
250 ml suc de rosii proaspat sau conservat
2 linguri vegeta (naturala)
1 legatura patrunjel
1 legatura marar
cateva crengute de cimbru (verde sau uscat)
sare
piper
ulei de masline
1 rata (1,8-2 Kg)
cateva foi de dafin
boabe de piper (facultativ)
1 lamaie