Zacusca cu ciuperci de padure la slow cooker Crock-Pot
Reteta culinara din categoria Slow Cooker. Cum sa faci Zacusca cu ciuperci de padure la slow cooker Crock-Pot
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Zacusca cu ciuperci de padure la slow cooker Crock-Pot
Zacusca asta e de vis! Am venit sa vo impartasesc si voua, poate va inspira pe viitor. In primul rand va spun ca am facut-o la slow cooker-ul Crock-Pot. Comparativ cu metodele traditionale, gatirea lenta, la o temperatura relativ scazuta, presupune mentinerea in intregime a nutrientilor din mancare. In felul asta scapam si de amestecatul constant in oala cu zacusca, dar si de arsura de pe fundul oalei. Cat despre ciuperci, ele sunt favoritele mele, galbiorii si craitele sau buretele domnesc, cum mai este cunoscut. Ce este deosebit la ele? Sunt minunate! Au o aroma deosebita, inconfundabila, care dau o savoare deosebita. Am facut si in alt an, dar atunci am facut o greseala. Am tocat la robot ciupercile. Zacusca a iesit foarte zemoasa, consistenta nu a fost cea dorita, iar gustul ciupercilor nu a fost cel pe care-l asteptam. Deci, de data asta ciupercile le-am taiat din cutit, atat cat am putut eu de marunt. Pentru ca in momentul cand le-am cules nu am avut timp sa fac zacusca, le-am congelat. Le-am curatat foarte bine inainte, de toate impuritatile/resturile de pamant, le-am vidat si le-am pus la congelator.
Ingrediente Zacusca cu ciuperci de padure la slow cooker Crock-Pot
1 kg galbiori
1 kg craite
600-650 ml ulei de floarea soarelui
1 kg ceapa alba
2 kg ardei capia
Sare si piper proaspat rasnit dupa gust
3-4 foi de dafin
4 linguri bulion