Ardi Gasna
Ardi Gasna este o brânză franceză produsă în regiunea Midi-Pyrénées. Este făcută din lapte crud de oaie, motiv pentru care denumirea sa, ardi gasna , adică brânză de oaie.în bască. Această brânză tare cu coaja spălată trebuie să se maturizeze timp de 4 până la 6 luni înainte de a putea fi vândută și consumată. Coaja este galbenă cu mucegai cenușiu la suprafață, textura suplă și fermă, aromele sunt proaspete, în timp ce aromele sunt blânde, de nuci și dulci. Pe măsură ce îmbătrânește, aromele devin ceva între ascuțite și blânde. Deși Ardi Gasna este disponibil pe tot parcursul anului, se spune că lunile de primăvară și vară sunt cele mai bune, deoarece laptele este îmbogățit cu ierburi de primăvară și flori de munte. Se recomanda servirea pe tabla de branza, sau cu salate, dar poate fi consumata si ca desert cu diverse dulceturi.
Origine: Midi-Pyrénées
Categorie: Brânză