Banyuls

Acest vin de desert fortificat este produs încă din secolul al XIII-lea în regiunea franceză Roussillon. Banyuls este obținut în principal din diferite soiuri de struguri Grenache, deși se pot folosi și Carignan, Muscat (doar în cantități mici), Macabeu, Mourvedre și Tourbat. Deși este cel mai bine cunoscut pentru vinurile roșii cu corp, care se caracterizează prin arome rafinate de fructe gătite, prune uscate, stafide și cacao, Banyuls vine și ca un vin alb care prezintă de obicei note de pere, miere și salcâm. Clasificat ca vin doux naturel, vin dulce natural, vinurile Banyuls au de obicei o textură densă, un profil aromatic complex și o aciditate și dulceață bine echilibrate. Cel mai bine se savurează ca aperitiv, dar se pot asorta și cu deserturi, ciocolată semidulce sau neagră sau cafea, precum și fructe uscate, foie gras, vânat și brânză.

Origine: Pyrénées-Orientales

Categorie: Vin fortificat

Taguri

Retete Banyuls