Rosée des Pyrénées Catalanes
Rosée des Pyrénées Catalanes este carne de vițel albă obținută din rasele rezistente Pyrenean Brown, Aubrac sau Gascon sau din încrucișarea mamelor acestor rase cu masculi din Charolais , Limousin sau Blonde d'Aquitainerase. Zona de producție este situată în Pirineii Catalani, care este o zonă omogenă din punct de vedere cultural și geografic, în ciuda faptului că aparține la două state diferite – Franța și Spania. Vițeii crescuți în libertate rămân alături de mame pe tot parcursul vieții și se hrănesc exclusiv cu lapte matern și iarbă de pășune de munte. Se prelucrează neînțărcați când au vârsta cuprinsă între cinci și opt luni și greutatea minimă a vițeilor comercializați este de 110 kg. Carnea prețioasă este fragedă și culoarea sa variază de la roz la roșu deschis și este foarte bogată în fier și săracă în grăsimi datorită vieții naturale în aer liber a acestor viței.
Origine: Pyrénées-Orientales
Categorie: Vițel