Barsac

Barsac este un vin alb de desert care își trage numele dintr-un mic sat la sud de Bordeaux, în sud-vestul Franței. Este produs în principal din struguri Semillon, deși Sauvignon Blanc, Sauvignon Gris și Muscadelle pot fi, de asemenea, utilizați în amestec. Vinicultorii Barsac au privilegiul de a folosi eticheta AOC Sauternes pentru vinurile lor, în timp ce au și o denumire separată Barsac. Vinurile tinere de Barsac sunt corpolente, cu o culoare aurie intensă care se dezvoltă în chihlimbar adânc odată cu învechirea. Sunt bine echilibrate, concentrate și proaspete, cu note de fructe cu sâmburi, flori albe, migdale și miere. Vinurile Barsac pot fi savurate ca aperitiv, dar se potrivesc bine și cu foie gras, brânză, crustacee, stridii și se potrivesc natural cu deserturile pe bază de fructe.

Origine: Gironda

Categorie: Denominație de vin

Taguri

Retete Barsac