Haut-Médoc

Haut-Médoceste o denumire franceza situata in renumita regiune viticola Médoc. Cabernet Sauvignon, Merlot și Cabernet Franc sunt strugurii semnături din regiune, dar sunt folosite și unele procente de Malbec, Carménère și Petit Verdot. Întreaga denumire include douăzeci și nouă de comune, dintre care șase (Margaux, Saint-Julien, Pauillac, Saint-Estèphe, Moulis și Listrac) au denumiri separate și sunt considerate a produce unele dintre cele mai bune vinuri din lume. Vinurile produse sub eticheta generală Haut-Médoc sunt elegante, complexe și deloc copleșitoare. Ele prezintă de obicei note de mure și coacăze negre care sunt adesea însoțite de nuanțe de condimente și lemn. Vinurile Haut-Médoc pot îmbătrâni destul de bine, devenind mai puțin tannice și mai mătăsoase, cu note de prune uscate, tufăr sau trufe. Aceste vinuri se asortează cel mai bine cu carne la grătar sau prăjită, în special vânat, carne roșie, porc sau miel. Ele pot fi, de asemenea, o potrivire bună cu carnea de pasăre prăjită, ciuperci, terine, foie gras, mezeluri și brânză tare sau moale.

Origine: Gironda

Categorie: Denominație de vin

Taguri

Retete Haut-Médoc