Moulis

Moulis este cea mai mică dintre cele șase denumiri Médoc din Bordeaux. Regiunea produce în principal vin roșu cu Cabernet Sauvignon și Merlot, de obicei cu procente mici de Cabernet Franc, Malbec, Carménère și Petit Verdot. Vinurile Moulis sunt bine structurate, echilibrate și elegante. La gust, sunt netede și catifelate, dar au un corp puternic și tanini fermi. Aromele amintesc de fructe de pădure întunecate, în primul rând coacăze negre sau mure, care tind să evolueze în expresii mai grele de tutun, vanilie, lemn dulce, violete și tufăr. Regiunea se întinde pe soluri de pietriș și calcar, ceea ce influențează caracterul vinurilor, iar cele din sol calcaros tind să aibă mai multă corp. Aceste vinuri au un excelent potențial de învechire. Se potrivesc bine cu carne roșie, vânat și brânză.

Origine: Gironda

Categorie: Denominație de vin

Taguri

Retete Moulis