Beaujolais
Beaujolaiseste un vin roșu cu corp ușor, cu cantități relativ mari de aciditate. Este produs în regiunea istorică producătoare de vin provincia Beaujolais, în mare parte din struguri Gamay cu coajă subțire, ceea ce îl face sărac în taninuri și, prin urmare, este adesea tratat ca un vin alb și servit ușor rece. Deși rareori are nevoie de decantare, după ce a fost deschisă o perioadă, va căpăta o oarecare complexitate aromatică, cu un nas proaspăt de cireșe și mure și note picante, pământești în fundal. Este clasificat în trei categorii: Beaujolais AOC, Beaujolais Villages AOC și Cru Beaujolais. După corp, Beaujolais poate fi asortat cu o gamă largă de preparate. Beaujolais Nouveau, cel mai ușor și produs în masă al acestui vin este de obicei folosit ca aperitiv cu salate; Cru Beaujolais mai ușor, cum ar fi Brouilly, Régnié și Chiroubles,
Origine: Ron-Alpi
Categorie: Denominație de vin