Berliner Weisse
Berliner Weisseeste o bere de grâu care se caracterizează printr-un conținut scăzut de alcool, aromă acrișoară și un corp ușor. Majoritatea reprezentanților stilului sunt acriși cu utilizarea bacteriilor de acid lactic, care conferă berii caracterul specific funky, acidulat și gazos. Originea lui Berliner Weisse este neclară. Deși există mai multe teorii care explică originea sa, cele mai probabile susțin că stilul a evoluat din berea Breyhan sau Broyhan, acum dispărută, de la Hanovra. Weisse a fost deosebit de popular în secolul al XIX-lea și chiar se spune că atunci când Napoleon a întâlnit acest stil de bere în Germania, l-a numit șampania nordului. Până la sfârșitul anilor 1990, stilul aproape a dispărut, dar în ultimul timp a fost reînviat încet, mai ales de către fabricile de bere artizanale. În Germania, aceste beri de grâu sunt adesea servite cu siropuri de zahăr de zmeură (himbeer) sau woodruff (waldmeister). Pentru a o ameliora, uneori berea este amestecată și cu pilsner. Urmând această tradiție, multe băuturi moderne pot încorpora diferite fructe. Datorită aromei sale crocante și răcoritoare, berea Berlin Weisse este o bere prietenoasă cu alimente, care se potrivește bine cu o varietate de feluri de mâncare. Versiunile neîndulcite se potrivesc cu deserturile cu fructe, brânză de capră și gustările sărate.
Origine: Berlin
Categorie: Stil de bere