Schnitzel Holstein

Acest fel de mâncare german este o variantă a binecunoscutului șnițel Wiener care a apărut cândva la sfârșitul secolului al XIX-lea. Deși apare în variații regionale ușor diferite, șnițelul Holstein constă în principal dintr-un cotlet de vițel pane și ușor prăjit, care este servit cu diferite adaosuri. Un ou prăjit este întotdeauna servit deasupra șnițelului, în timp ce alte adaosuri includ în mod tradițional somon afumat, caviar, sardine, capere sau hamsii. Se spune că felul de mâncare a fost creat la un restaurant din Berlin Borchardt’s și mulți cred că a fost numit după un om de stat german Friedrich von Holstein, mai degrabă decât după regiunea Holstein. Acest fel principal umplut este de obicei asociat cu felii de pâine sau crutoane prăjite, cartofi prăjiți, varză roșie, corniși sau sfeclă roșie.

Origine: Berlin

Categorie: Mâncare de vițel

Taguri

Retete Schnitzel Holstein