Consomé
Această supă limpede este făcută din stoc bogat și clarificat. Este un fel de mâncare consumatoare de timp, luxos și costisitor, care are ca rezultat o bulion lichid limpede, plin de aromă, lipsit de orice urmă de grăsime. Se crede că strămoșul consommé a fost o supă medievală bogată, care a evoluat în cele din urmă în felul de mâncare clar și aromat pe care îl cunoaștem astăzi. Deoarece necesită experiență și timp, consomé este adesea servit la evenimente formale ca aperitiv și este ornat exclusiv cu ingrediente cu aromă ușoară care nu copleșesc supa delicată, cum ar fi gălbenușurile de ou sau legumele feliate. Consommé poate acționa, de asemenea, ca bază pentru numeroase alte supe, cum ar fi consommé dublu , Brunoise și supa de ceapă franțuzească . Există, de asemenea, soiuri populare cunoscute sub numele de refrigeratsau consomé jeleat . Ambele soiuri se servesc reci, ingrosate cu gelatina care se extrage din oase in timpul prepararii bulionului original.
Origine: Franţa
Categorie: Supă